:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Telšių policijos pareigūnams vienas vairuotojas siūlė kyšį, kita – žadėjo susidoroti

policijaPirmadienį, spalio 22 d. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Telšių aps. VPK) Kelių policijos skyriaus kelių patrulių būrio pareigūnai nuo ankstyvo ryto organizavo reidą. Keturi ekipažai nuo 6.30 val. Telšių intensyviausiose sankryžose dvi valandas stabdė visus pravažiuojančius automobilius ir tikrino vairuotojų blaivumą. Po to ekipažai išvažiavo į Telšių rajono gyvenvietes.

Reido metu buvo patikrintas 601 vairuotojas. Nustatyti 9 neblaivūs vairuotojai, 5 buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo leistinos 0,40 promilių normos. Nustatyti 3 asmenys, vairavę transporto priemones, neturėdami tam teisės, išaiškintas vienas viešosios tvarkos pažeidėjas.

Pirmadienis – sunki diena, tad ir ši prevencinė priemonė neapsiėjo be išskirtinių atvejų.



Apie pusę vienuoliktos Telšių r., Nevarėnų sen., Kantenių k. patikrinimui buvo sustabdytas automobilis ,,Volvo FL10“, kurį vairavo penkiasdešimtmetis Mažeikių rajono gyventojas. Vyresnysis patrulis, tikrindamas dokumentus, pajuto nuo vairuotojo sklindantį alkoholio kvapą. Patikrinus vairuotoją prietaisu ,,Alkotest 6810“ greitojo matavimo būdu užfiksuota, kad oro mėginyje yra alkoholio. Vyras iškart pradėjo pareigūnų prašyti, kad nerašytų administracinių teisių pažeidimo protokolo, pasiūlė susitarti ir, nieko nelaukdamas bei siekdamas išvengti atsakomybės už KET pažeidimą, davė 200 litų kyšį, tai yra kupiūrą padėjo tarp priekinių automobilio sėdynių. Patrulis įspėjo apie gresiančią baudžiamąją atsakomybę ir griežtai pareikalavo pasiimti pinigus. Tačiau mažeikiškis toliau siūlė susitarti, o, išgirdęs dar griežtesnį įspėjimą pasiimti pinigus, išlipo iš automobilio, juos palikęs.

Kadangi vairuotojas nevykdė nurodymo, apie kyšio davimo atvejį buvo informuotas budėtojas ir iškviesta operatyvinė grupė. Atlikus detalų alkoholio tikrinimo testą prietaisas parodė 0,10 promilių neblaivumą, tai yra neviršijo leistinos normos. V. L. buvo pristatytas į policijos komisariatą, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl bandymo papirkti.

Vakarop tam pačiam patruliui teko pabendrauti su dailiosios lyties atstove. Apie pusę šešių vakaro Tryškiuose, Lazdynų Pelėdos gatvėje buvo sustabdytas automobilis ,,Peugeot 605“. Priėjus prie vairuotojos iškart padvelkė stiprus alkoholio kvapas, kalba buvo labai nerišli. Pasiūlius pasitikrinti girtumą, išlipusi iš automobilio keturiasdešimt penkerių metų Tryškių seniūnijos gyventoja gan sunkiai pastovėjo, svirduliavo, pradėjo keikti policininkus, grasinti susidorojimu. Paprašius apsiraminti, moteris dar labiau įsiaudrino, nors ir vos ne griūdama, ėmė mojuoti rankomis, plūstis. Baimindamiesi, kad pati gali susižaloti, policininkai uždėjo jai antrankius. Tik tada, dar kurį laiką keikusi ir grasinusi, moteris kiek aprimo ir sutiko pasitikrinti girtumą. Prietaisas ,,Alkotest 6810“ parodė 2,60 promilių, o tai jau sunkus girtumo laipsnis.

Automobilyje su girta vairuotoja važiavo ir mažametė mergaitė. Pareigūnai pasirūpino jos saugumu – perdavė Tryškiuose gyvenančiai močiutei.

Vairuotoja buvo pristatyta į policijos komisariatą. Savo agresiją ir karštą būdą pademonstravo ir kitiems policininkams. Už Kelių eismo taisyklių pažeidimus – nepateikė vairuotojo pažymėjimo, vairavo neblaivi – buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas. Taip pat buvo surinkta medžiaga administracinei bylai pradėti už pareigūnų teisėtų nurodymų nevykdymą, praneša Telšių aps. VPK.

Telšių.info

 
Reklama
Reklama