:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Telšių pareigūnai nustatė iš eismo įvykio vietų pasišalinusius vairuotojus

policija-bendraPraėjusį savaitgalį Telšių rajone net du automobilių vairuotojai, sukėlę autoavarijas, pasišalino iš eismo įvykio vietų. Policijos pareigūnai, identifikavę automobilių savininkus, netruko nustatyti juos vairavusius asmenis.

Rugpjūčio 23-iąją, 18.56 val. Telšių r., Luokės miestelyje, automobilio „Renault Laguna" vairuotojas, vairuodamas automobilį atbuline eiga, nepasirinko saugaus atstumo, atsitrenkė į stovėjimo aikštelėje stovėjusį automobilį „Toyota Corolla", jį apgadino ir iš eismo įvykio vietos pasišalino. Nustatyta, kad įvykio kaltininkas - teisės vairuoti neįgijęs 19-metis Telšių miesto gyventojas F. K., kuris, kaip teigė jis pats, atsitrenkęs į automobilį, pasišalino pabūgęs galimų pasekmių dėl vairavimo neturint tam teisės.

Nustatytas ir kitas, rugpjūčio 24-ąją kelio Šiauliai-Palanga 72-ajame kilometre iš eismo įvykio vietos pasišalinęs 1999 metų laidos automobilio „Ford Focus" vairuotojas, kuris, nesuvaldęs automobilio nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi. Kaip pasakojo 44 metų telšiškis R. G., būdamas blaivus, autoįvykį sukėlė siekdamas išvengti susidūrimo su priekyje važiavusia transporto priemone, o iš vietos pasišalino pasijutęs blogai ir norėdamas kuo greičiau pasiekti namus. Nuvažiavęs nuo kelio sankasos ir apie tai nepranešęs policijai, vairuotojas pažeidė Kelių eismo taisyklėse numatytus reikalavimus.



Abiejų iš eismo įvykio vietų pasišalinusių vairuotojų atžvilgiu pradėtos administracinės teisenos pagal LR ATPK 127 str. 2 d. ir 130 str. 1 d. Jiems teks sumokėti 3 000-4 000 litų siekiančias baudas. Pilietis R. G. taip pat neteks teisės vairuoti transporto priemones mažiausiai trims metams, o iš eismo įvykio vietos pasišalinusiam teisės vairuoti neturinčiam F. K., teisme bus sprendžiamas klausimas dėl automobilio konfiskavimo.

Telšių aps. VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas Dainius Razminas visus vairuotojas keliuose ragina elgtis sąmoningai ir atsitikus nelaimei apie ją pranešti policijos pareigūnams. „Dažniausiai iš eismo įvykio vietos pasišalina neblaivūs ar teisės vairuoti neturintys asmenys. Tačiau tokie pažeidėjai operatyviai demaskuojami, todėl už savo poelgį jie sumoka tūkstantines baudas ir netenka teisės vairuoti transporto priemonių", - dėstė D. Razminas.

Telšių aps. VPK informacija

 
Reklama
Reklama