:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Telšių rajono pamiškėje aptiktas naminės degtinės fabrikėlis

3Spalio 20-osios popietę, 14.11 val., Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, vykdydami tikslinę policinę priemonę naminės degtinės gamintojams demaskuoti, apsilankė Telšių rajone, netoli Lieplaukės kaimo esančiame miške. Jo laukymėje pareigūnai išvydo veikiantį naminės degtinės fabrikėlį, o šalia jo – ir du procesą prižiūrinčius asmenis.

Pareigūnų aptikta namų gamybos stipriems alkoholiniams gėrimams gaminti skirta įranga buvo sumontuota ir pradėtas gamybos procesas – kūrenant malkas virė metalinėje talpoje esantis skystis (apie 380 litrų), panašus į naminės degtinės raugą. Nusikalstamos veikos įvykdymo vietoje sulaikyti ir į komisariatą apklausti pristatyti du 20 ir 27 metų Telšių miesto gyventojai. Jų atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 201 str. 1 d. (Neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas), o rasta įranga ir raugas – išimti. Įtariamiesiems gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Policijos pareigūnai nuolat aktyviai atlieka veiksmus, atskleidžiančius su šešėline ekonomika susijusias nusikalstamas veikas. Taip pat ragina gyventojus nebūti abejingais ir matant ar ką nors žinant apie daromus pažeidimus bei apie neteisėtai vykdomą akcizais apmokestinamų prekių disponavimą ar naminės degtinės gamybos bei realizavimo atvejus, informuoti Telšių aps. VPK Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnus tel. (8 444) 60343, bendruoju pagalbos telefonu 112, anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 444) 60345 arba el. paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai .



Telšių aps. VPK informacija

1

2

5

6

 
Reklama
Reklama