:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Varniuose pareigūnai sulaikė ginkluotą nusikaltėlį

varniai-policija1Praėjusį mėnesį Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio bendruomenės pareigūno Eriko Volskio iniciatyva Telšių rajone, Žarėnų miestelyje, buvo surengtas prevencinio pobūdžio renginys „Susipažinimas su spec. tarnybomis“. Iš arti moksleivių ir miestelio gyventojų stebėti policijos pareigūnų, ugniagesių ir medikų veiksmai užsiliepsnojus automobiliui, leido susipažinti su specialiųjų tarnybų darbu ir padėjo suprasti kiekvienos minutės svarbą. Todėl, siekiant, kad kuo daugiau jaunų žmonių įsisavintų pagrindinius veiksmus, kurių turi būti imamasi įvykus nelaimei, nuspręsta tokio pobūdžio prevencinę priemonę vykdyti ir toliau.

Praėjusią savaitę, policijos pareigūnams bendradarbiaujant su policijos savanoriais, Telšių r. Varnių Motiejaus Valančiaus gimnazija, Telšių greitosios medicinos pagalbos (GMP) ir Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (Telšių APGV) tarnybomis, buvo imituotas kaukėto plėšiko sprukimas nuo pareigūnų, jo sulaikymas padedant tarnybiniam šuniui, o vėliau – ir užsiliepsnojusio automobilio gesinimas.

Į renginį sukviesta mokyklos bendruomenė turėjo unikalią galimybę išvysti realiai artimą situaciją, kurios metu ginkluotas nusikaltėlis automobiliu spruko nuo policijos pareigūnų. Jie taip pat stebėjo renginyje dalyvavusio Telšių aps. VPK Viešosios tvarkos skyriaus patrulių būrio kinologų grandies specialisto Tomo Taurinskio ir vokiečių aviganio veislės tarnybinio šuns Attilo veiksmus sulaikant įtariamąjį. Po parodomųjų veiksmų, tarnybiniai šunys Attilas ir Toras (šeimininkas – Telšių aps. VPK Mažeikių r. PK Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio tyrėjas Artūras Antanavičius) susirinkusiesiems pademonstravo, ką geriausiai moka – išklausyti ir suprasti šeimininkų komandas, aptikti narkotines medžiagas, padėti sulaikyti įtariamąjį.



Vėliau, siekiant moksleivius supažindinti ir su kitų specialiųjų tarnybų darbu, buvo padegtas automobilis ir į įvykio vietą iškviesti ugniagesiai bei medikai. Todėl visi stebėjo, kaip greitai ir profesionaliai dirba policijos ir priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai, kaip GMP darbuotojai gelbsti tariamam gaisre nukentėjusiajam asmeniui.

Po reginio kieme, visi buvo sukviesti į mokyklos salę, kurioje buvo aptarti atlikto darbo veiksmai. Telšių APGV Komandos viršininkas Tomas Šverebas moksleiviams papasakojo automobilį gesinusių pareigūnų atliktus veiksmus, priminė, kokiu telefono numeriu skambinti ir kokių pagrindinių priemonių imtis pastebėjus gaisrą. Telšių APGV Civilinės saugos skyriaus vyriausiasis specialistas Algirdas Žvirzdinas susirinkusiuosius supažindino su gyventojų perspėjimo ir informavimo sistema bei paragino aktyviai ja naudotis. Pagalbon pasitelkę žiūrovus iš salės, GMP darbuotojai taip pat pademonstravo, kokių veiksmų imamasi gelbstint nukentėjusįjį, kokių taisyklių laikomasi jį transportuojant.

Kaip pasakojo bendruomenės pareigūnas E. Volskis, tokio pobūdžio renginys ir jame išmoktos pamokos bei iš arti stebėtas vaizdas – labai svarbus, papildantis teorinę medžiagą, kurią vaikams diegia tiek tėveliai, tiek mokytojai, tiek policijos pareigūnai. Jo dėka moksleiviai greičiau įsisavina saugos svarbą ir turi galimybę greičiau įvertinti situaciją bei tinkamai reaguoti įvykus nelaimei.

Telšių aps. VPK informacija

varniai-policija2

varniai-policija3

 
Reklama
Reklama