:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Pareigūnai sustabdė dvejų, Telšių rajono gyventojo įkurdintų, naminės degtinės fabrikėlių veiklą

bravoras2Lapkričio 10-osios rytą, vykdydami policinę priemonę, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus Ekonominių nusikaltimų tyrimo poskyrio pareigūnai, kartu su apylinkės inspektoriais, pasitelkę savo intuiciją ir apibendrinę turimus faktus, pasuko Degaičių seniūnijos link. Turėdami tikslą demaskuoti naminės degtinės fabrikėlį, apie 13.30 val., pareigūnai atvyko į miško apsuptyje esančią sodybą. Pareigūnus pasitikusio 53 metų vienkiemio gyventojo J. S. vykdyta nelegali veika netrukus buvo demaskuota – jo ūkiniame pastate aptikta įranga, skirta gaminti stipriems alkoholiniams gėrimams ir 686 litrų raugo. Atlikdami įvykio vietos apžiūrą ir apklausę nelegalaus fabrikėlio šeimininką, pareigūnai išsiaiškino ir, maždaug už 400 metrų nuo sodybos, rado tam pačiam piliečiui priklausantį, miške įkurdintą dar vieną tokį pat fabrikėlį. Ten, kartu su įranga, aptikta ir 320 litrų raugo.

Apsukraus, net dviejuose naminės degtinės gamybos fabrikėliuose suspėjusio suktis J. S. atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 201 str. (neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas) 1 d. Už naminukės gamybą įtariamajam gresia laisvės atėmimo bausmė iki dvejų metų.

bravoras1Pareigūnai nuolat vykdo įvairias policines priemones, kurių metu siekiama išaiškinti kuo daugiau nelegalia veika užsiimančių pažeidėjų. Gyventojų taip pat prašoma, turint informacijos apie vykdomą naminės degtinės gamybą ar jos realizavimo atvejus, informuoti Telšių aps. VPK Nusikaltimų tyrimo skyriaus Ekonominių nusikaltimų tyrimo poskyrio pareigūnus, tel. (8 444) 72426. Bet kokią informaciją apie nelegalią veiką galima suteikti ir Telšių aps. VPK Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnams, tel. (8 444) 60343, bendruoju pagalbos telefonu 112, anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 444) 60345 arba parašyti laišką, el. paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai .



Telšių aps. VPK informacija

 
Reklama
Reklama