:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Telšių rajone pareigūnai „šienavo“ neblaivius dviratininkus

alkotesterisTelšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai vairuotojams neleidžia atsipūsti – viena po kitos organizuojamos prevencinės priemonės, kurių metu

Telšių mieste ir rajone tikrinamas transporto priemonių vairuotojų blaivumas. „Tokio pobūdžio kontrolė vykdoma siekiant keliuose mažinti girtų vairuotojų sukeliamų nelaimių skaičių ir didinti eismo dalyvių saugumą“, – apie vykdomų akcijų tikslą pasakojo Kelių policijos skyriaus viršininkas Dainius Razminas.

Gruodžio 11-osios vakarą, nuo 16.30 iki 19.00 val., Telšių r. keliuose, trys Kelių policijos skyriaus pareigūnų ekipažai vieną po kitos stabdė transporto priemones ir tikrino vairuotojų blaivumą. Tą vakarą nuo alkoholio apsvaigusių automobilių vairuotojų pareigūnai nesutiko, tačiau demaskavo keturis neblaivius dviratininkus. Iš dviejų lengvai ir dviejų vidutiniškai apsvaigusių dviračių pedalus mynusių vyriškių, pareigūnai išgirdo įvairių istorijų, kodėl išgėrus sumanyta sėsti ant transporto priemonių. Du piliečiai pasakojo, svečiuose išlenkę po keletą taurelių ir skubantys namo, kitas vyriškis, pasak jo, buvo išgėręs tik alaus. O dar vienas dviratininkas, pritrūkęs alkoholio, sutiktas pakeliui į parduotuvę. Tačiau kelią pastojus pareigūnams, neblaivus pilietis taip ir liko be pirkinio – parduotuvę uždarė.



Be keturių neblaivių dviratininkų, dar vienam dviračio vairuotojui nustatyta leistina – 0,28 promilės – alkoholio norma kraujyje, o vienas automobilio vairuotojas administracine tvarka turės atsakyti už transporto priemonės eksploatavimą neatlikus privalomos techninės apžiūros.

Visiems neblaiviems pažeidėjams už važiavimą dviračiu išgėrus gresia administracinės baudos iki 700 litų. Neblaiviems piliečiams pareigūnai taip pat priminė pagrindines važiavimo dviračiu taisykles ir akcentavo, jog tamsiu paros metu būtina dėvėti liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, o dviračio priekyje ir gale privalo degti žibintai.

Tokio pobūdžio prevencinės priemonės keliuose vykdomos nuolat, tad vairuotojai raginami elgtis atsakingai ir saugiai, nevairuoti transporto priemonių apsvaigus nuo alkoholio.

Telšių apskr. VPK informacija

 
Reklama
Reklama