:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Pareigūnai įspėja – saugokitės į „stambesnius laimikius“ nusitaikiusių telefoninių sukčių

kisenvagisTelšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai įspėja, kad pastaruoju metu pasitaiko vis daugiau telefoninių sukčiavimo atvejų, kai aukomis tampa nebe garbaus amžiaus piliečiai, o įmonės. Nusitaikę į „stambesnius laimikius“, sukčiai parengė dar vieną planą – apgaulės būdu iš įmonių savininkų ar kitų įmonės darbuotojų bando išgauti elektroninės bankininkystės duomenis, kuriais pasinaudojus, ištuštinamos įmonių sąskaitos, kuriose dažnai – nemenkos pinigų sumos.

Internetiniame tinklapyje nesunkiai galima sužinoti gana daug įmonės duomenų – darbuotojų skaičių, veiklos pobūdį, įmonės pelningumą, adresą, telefono numerius ir t. t. Tad, prisistatę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnais, banko darbuotojais, sukčiai turi galimybę disponuoti visa apie įmonę surinkta informacija, dėl ko, įspėdami apie neva per jų sąskaitą „plaunamus pinigus“, sukelia pasitikėjimą. Tad pasiryžę bendradarbiauti ir, norėdami padėti neva telefonu paskambinusiam pareigūnui, apgaudinėjami žmonės sukčiams patiki savo sąskaitos duomenys.

Pareigūnai informuoja, kad nei viena teisėsaugos institucija telefonu neprašo internetinės bankininkystės prisijungimo duomenų, o esant nusikalstamos veikos požymiui, įmonės savininkai ar kiti darbuotojai, apklausai visada kviečiami į policiją.



„Būkite budrūs, netapkite telefoninių sukčių aukomis ir lengva ranka neatiduokite savo įmonės sąskaitoje turimų pinigų. Niekada telefonu nediktuokite savo asmeninių ar įmonės duomenų, o kilus bet kokiam įtarimui, visada kreipkitės į policiją“, – ragina Telšių apskr. VPK Nusikaltimų tyrimo skyriaus Ekonominių nusikaltimų tyrimo poskyrio pareigūnai.

Telšių apskr. VPK informacija

 
Reklama
Reklama