:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Gedrimuose įrengta vaikų žaidimo aikštelė

088-1Įpusėjus rudeniui, spalio 21 dieną, Gedrimų kaime skambėjo muzika ir vaikų juokas. Vaikai su tėveliais ir seneliais atėjo į vaikų aikštelės atidarymą.

Gedrimų kaimo bendruomenė sėkmingai įgyvendino projektą,, Viešosios erdvės sutvarkymas, įrengiant vaikų žaidimų aikštelę Gedrimų kaime". Šio projekto dėka sukurta aplinka, kurioje vaikai ir jaunimas gali saugiai žaisti ir turiningai praleisti laisvalaikį. Įgyvendinant projektą įrengta žaidimų aikštelė su žaidimams skirtais statiniais (vaikų žaidimų kompleksas: sūpuoklės, namelis su nučiuožimu ir užlipimu, ,,beždžioniukų" tiltukas, skersinis, vertikalūs laiptukai); smėlio dėžės su atidaromais suoliukais atsisėdimui; poilsio suoliukai su atramomis: šiukšliadėžės ir sutvarkyta viešoji erdvė. Projektas finansuotas iš Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministerijos paskelbtos priemonės ,,Parama kaimo bendruomenėms".

Tikimasi, kad vaikų žaidimų aikštelės įrengimas Gedrimų kaime padės lavinti vaikų fizinius, emocinius, socialinius įgūdžius bei išspręs vaikų užimtumo problemas. Kita projekto įgyvendinimo nauda- viešosios erdvės sutvarkymas. Žemės sklypas, įrengus vaikų žaidimų aikštelę, įgijo estetinį vaizdą ir papuošė viešąją Gedrimų kaimo erdvę.



Aikštelės atidarymas tapo tikra vaikų švente. Skambėjo linksma muzika. Telšių kultūros centro ”Lininukai” dainavo, šoko ir mokė šokti vaikučius, jų tėvelius įvairiausių šokių. Norėdami išsiaiškinti, kieno bus aikštelė, tėveliai rungėsi virvės traukimo rungtyje su Teletabio komanda, ir kiek nuaidėjo džiaugsmingų šukių, kai paaiškėjo, jog ,,stipresni" buvo, žinoma, vaikai. O kaip elgtis žaidimų aikštelėje, galvojo taisykles, išsirinko komendantus, kurie prižiūrės aikštelę.

Gedrimų kaimo bendruomenės pirmininkė Sandra Valančienė teigė, kad jau keletą metų svajojo apie vaikų aikštelę, todėl labai džiaugiasi matydama tokius linksmus vaikų veidus.

Pasveikinti atvyko Gadūnavo seniūnijos seniūnė Inesa Kęsminienė, kuri taip pat negailėjo gražių žodžių apie sėkmingai įgyvendintą projektą, vaikams dovanojo saldainių lietų.

Perkirpus simbolinę juostelę, pasklido vaikai po žaidimų aikštelę išbandyti įrenginių.

Gedrimų kaimo bendruomenės taryba

083083083083


 
Reklama
Reklama