:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Paskirstymo diržo keitimas

autoservisasPaskirstymo diržo keitimo intervalą nurodo automobilių gamintojas. Dažniausiai jis siekia nuo 50 tūkstančių iki 100 tūkstančių kilometrų. Paprastai tariant, paskirstymo diržas sujungia variklio apačią su viršumi – apačioje sukami ratai, o viršuje tam tikru momentu uždegamas kuras – sukurta galia stumia stūmoklius, kurie atsakingi už transporto priemonės ratų darbą. Tai reiškia, kad sklandžiam automobilio variklio darbui yra būtina dermė tarp variklio viršaus ir apačios. Specialistai primena, kad keičiant diržą rekomenduojama pakeisti ir jį įtempiančius guolius. Paskirstymo diržo keitimą patikėkite šios srities profesionalams – specializuoti autoservisai užtikrins greitą ir sklandų keitimo procesą.

Nors paskirstymo diržo vaidmuo yra ypatingai svarbus, daugelis vairuotojų mano, kad šio diržo keitimas tėra brangiai kainuojanti ir visiškai nereikalinga paslauga. Deja, retas vairuotojas pagalvoja, jog nutrūkęs variklio diržas gali pridaryti rimtos žalos transporto priemonės varikliui ir pareikalauti kur kas didesnių išlaidų. Siekdami išvengti papildomų rūpesčių, rinkitės patikimą autoservisą, t. y. autoservisas turi prisiimti visą atsakomybę už teikiamų paslaugų kokybę.

Paskirstymo diržą rekomenduojama keisti ne tik šiam nutrūkus, bet ir nusipirkus naują automobilį, jei šis nėra atvežtas iš salono. Tiesa, paprastai automobilių pardavėjai tikina, kad mašinoje pakeisti visi dirželiai ir filtrai, tačiau praktika rodo ką kitą, todėl, siekiant užtikrinti tinkamą automobilio eksploataciją, rekomenduojama patikrinti pagrindinio diržo būklę.



Nepakeistas pagrindinis diržas kelia rimtą pavojų kelyje, kadangi diržui nutrūkus, variklio apačios darbas tampa nesuderintas su viršumi, dėl to automobiliui važiuojant, pradeda kilnotis stūmokliai, kurie gali sulankstyti vožtuvus ir negrįžtamai sugadinti variklio galvutę. Jei paskirstymo diržas nutrūksta kelyje, transporto priemonė dažniausiai sustoja. Beje, šiuo atveju būtina pasikonsultuoti su specialistais, kadangi automobilio vilkimas ir mėginimas jį užkurti tempiant gali dar labiau pažeisti variklį. Jei važiuojant variklis netikėtai užgeso, tačiau užgesimo metu temperatūra buvo normali ir jokių papildomų garsų negirdėjote, prieš mėgindami variklį užkurti, paprašykite, kad kad kas nors atsuktų tepalo užpylimo dangtelį ir pažiūrėtų, ar kūrimo metu matomas velenas sukasi. Jei veleno nesimato, o kuriant automobilį variklio garsas yra neįprastas, rekomenduojama transporto priemonės nebekurti.

Nors pagrindinio diržo keitimas nėra sudėtingas darbas, tačiau jis reikalauja išskirtinio atidumo ir kruopštumo, todėl, siekdami geriausio rezultato, patikėkite jį profesionalams. Nepamirškite, kad keičiant pagrindinį diržą rekomenduojama užsirašyti keitimo datą ir esamą kilometražą.

 

 
Reklama
Reklama