:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Telšiuose bus šviesiau ir saugiau

Telšių rajono savivaldybės ir policijos vadovai  susėdo prie diskusijų stalo spręsti miesto apšvietimo ir gyventojų saugumo miesto gatvėse tamsiuoju paros metu klausimų. Tiek vienų, tiek kitų tikslas tas pats - kad miestiečiai miesto gatvėse jaustųsi saugūs, gatvės būtų kuo ilgiau apšviestos, o policija kuo operatyviau reaguotų į vaizdo kamerų užfiksuotus vykdomus nusikaltimus ar nusikalstamas veikas.  
    
Kaip žinia, Telšių mieste jau keletą metų veikia vaizdo stebėjimo kameros, šiuo metu policijos pareigūnai stebi 16 kamerų fiksuojamus miesto vaizdus. Netrukus jos veiks net 30 taškų ir nebus nė vienos nestebimos gatvės mieste ar visiškai nestebimo gyvenamųjų namų kvartalo.
    
Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas, susitikimo su Telšių rajono meru Vytautu Kleiva ir mero pavaduotoju Petru Kuizinu, Savivaldybės administracijos direktoriumi Sauliumi Urbonu ir direktoriaus pavaduotoju Kęstučiu Anglicku bei miesto seniūnu Kaziu Lečkausku metu patikino, kad vaizdo kameros, nors ir yra atleisti iš darbo iki šiol kameras stebėję policininkai, yra stebimos. Šį darbą laisvesnę akimirką nuo tiesioginio darbo atlieka budėtojų dalies ir kiti policininkai. Dieną mieste dirba nemažas būrys patrulių. Anot policijos viršininko, sunkiau bus rudens ir žiemos vakarais, kai pradės anksti temti.

Gyventojų saugumui neabejingas nė vienas rajono vadovų. Visi trys vadovai - Vytautas Kleiva, Saulius Urbonas ir Kazys Lečkauskas - priėmė sprendimą, kad rudenį miestą reikia apšviesti iki 2 val. nakties. Kaip žinia, sutvarkytą Masčio ežero pakrantę labai pamėgo miestiečiai, todėl ji taip pat bus apšviesta.
O kad vaizdo kamerų akys mato toli, rajono vadovai įsitikino atvykę į policiją. Šešiolikoje monitorių miestas matomas kaip ant delno. Visų nuostabai, vaizdo kamera, esanti Masčio gatvėje, pritraukia vaizdą net iš kitos ežero pakrantės, tad galima puikiai matyti poilsio aikštelės vaizdą prie muziejaus „Alka“. Ne prastesnės ir kitos vaizdo miesto kameros. Šiuo metu policijai reikia savivaldybės pagalbos įsteigiant darbo vietas kamerų stebėtojams, nes savo lėšomis policija šiais metais to padaryti neturi jokios galimybės.  Su rajono vadovais susitikimo metu apsvarstyta galimybė įdarbinti neįgalius žmones, kurie gali stebėti kameras. Veiksmų šiam tikslui įgyvendinti savivaldybė imsis nedelsdama.
Taip pat labai svarbu, kad miesto gyventojai nenumotų ranka į pamatytus vykdomus nusikaltimus ir tuojau pat skambintų policijai. Kuo operatyviau pranešama apie įvykius, tuo greičiau vaizdo kamerų pagalba bus atrandama konkretaus įvykio vieta, o nusikaltėlio sulaikymas tampa tik per keletą minučių įveikta užduotimi. Todėl nereikia laukti rytojaus ir į policiją kreiptis tuojau pat.
 
Praneša Telšių rajono savivaldybė.
Telšių.info
 
Reklama
Reklama