:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Pirmieji jaunimo darbuotojo sertifikatai bus įteikti Žemaitijoje

Telšių rajone baigėsi Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir savivaldybės pilotinis projektas. Jame dalyvavę 100 žmonių jaunimo darbuotojo sertifikatus gaus jau rytoj, t.y. gruodžio 1 d. Kitais metais jaunimo darbuotojai bus sertifikuojami ir likusiose savivaldybėse.
„Bibliotekininkas, būrelio vedėjas, treneris ne vien dirba tiesioginį darbą, ugdydami specialius įgūdžius. Bendraudami su jaunimu, jie patiria ir naujų iššūkių, kuriems įveikti kartais prireikia papildomų žinių. Siekdamas jaunimo darbuotojo kompetencijos, žmogus įgaus naudingų gebėjimų - išmoks pažinti ir pristatyti save, atpažinti jaunimo poreikius, tinkamai įvertinti elgesį, taikyti įvairias metodikas", - kalbėdamas apie jaunimo darbuotojus tvirtino socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.
Ministro D. Jankausko teigimu, tai nebus nauja pareigybė ar profesija - jaunimo darbuotojo sertifikato siekti kviečiami jau dirbantys su jaunimu žmonės, kurie norėtų šioje srityje patobulėti.
Efektyviai dirbant su jaunimu, siekiama sudaryti palankias sąlygas jauniems žmonėms, kad jie įsitrauktų sąmoningai ir atsakingai kuriant savo asmeninį gyvenimą, aktyviai dalyvaujant visuomeniniame bei profesiniame gyvenime.
Jaunimo reikalų departamento (JRD) prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) direktoriaus Mindaugo Kuliavo teigimu, labai džiugu, kad kompetentingų jaunimo darbuotojų greitai padaugės.
„Pirmą kartą Lietuvoje yra kuriama programa ir pradedama vykdyti unikali sistema, kuri padės valstybei parengti specialistus, dirbančius su jaunimu įvairiose srityse - kultūros, sporto, sveikatos ir kitose. Jais galės tapti ne tik jau diplomus turintys žmonės, bet ir tik mokyklą baigęs jaunas žmogus, turintis praktinės darbo su jaunimu patirties", - sako M. Kuliavas.
JRD vadovo M. Kuliavo teigimu, šios sistemos įdiegimas ir įgyvendinimas ne tik padės siekti karjeros, bet ir kiekvienam būsimam jaunimo darbuotojui suteiks galimybę kelti savo kvalifikaciją: įgyti šiam darbui reikalingų profesinių įgūdžių, gebėjimų ir ugdytis vertybes.
Iki 2012 m. pabaigos bus sukurta ir pradėta įgyvendinti jaunimo darbuotojų rengimo sistema, kuria siekiama dirbantiems su suteikti žinių, įgūdžių, reikalingų profesionaliai vykdyti ir organizuoti veiklas jaunimui.
„Jaunimo darbuotojų sertifikavimo sistemą jau nuo šių metų birželio pirmoji išbandė Telšių rajono savivaldybė. Tai pilotinis projektas, kurio rezultatas - sertifikuota 100 kvalifikuotų specialistų, gebančių efektyviai dirbti su jaunimu", - tvirtino JRD direktorius M. Kuliavas.
„Mūsų savivaldybei buvo suteikta unikali galimybė patiems pirmiesiems išbandyti jaunimo darbuotojo sertifikavimo metodiką. Pusę metų vyko intensyvūs mokymai, konsultacijos, buvo atliekama praktika. Kiekvienas dalyvis išklausė 176 valandų mokymų kursą (22 mokymų dienas), kurių metu buvo ugdomos kompetencijos, reikalingos darbui su jaunimu. Mokymų metu dalyviai įgavo naujų žinių, įgūdžių ir praktinės patirties, sužinojo apie neformaliojo ugdymo principus bei metodus, įgijo supratimą apie tai, kaip dirbti su jaunimu individualiai ir grupėse, išmoko taikyti įvairius metodus", - kalbėjo Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva.
Anot V. Kleivos, jaunimo darbuotojų sertifikavimo sistemos išbandymas - efektyviausia forma, skatinanti natūralių bendradarbiavimo tinklų kūrimąsi.
„Mūsų rajone jau šiandien pastebimi rezultatai. Po mokymų atsirado bendrai įgyvendinami projektai, šio projekto dalyviai vieni su kitais konsultuojasi, tariasi. Toks bendradarbiavimas sudaro sąlygas dalintis gerąja patirtimi. Džiugu, kad šio pilotinio projekto naudos gavėjai - Telšių rajono jaunimas, kuris gauna realią ir tikrai jau pastebimą naudą", - džiaugėsi Telšių rajono savivaldybės meras V.Kleiva.
Projekto veiklą Telšiuose užbaigs 2011 m gruodžio 1 d. JRD kartu su Telšių rajono savivaldybe organizuojama konferencija „Darbo su jaunimu svarba, iššūkiai ir galimybės". Joje bus pristatytos aktualios jaunimo politikos naujienas, ypač darbo su jaunimu srityje, stiprinamas nevyriausybinio ir vyriausybinio sektorių bendradarbiavimas bei įgyvendinama nuosekli regioninė jaunimo politika.

 

Telšių.info




 
Reklama
Reklama