:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Eletronines parduotuves įvertinti nutarė patys vartotojai

 

Daugeliui tautiečių yra tekę pirkti internetu ir patiems įvertinti pirkimo vienoje ar kitoje elektroninėje parduotuvėje pliusus ir minusus.

Tačiau ką daryti tiems, kurie nesiryžta ir ieško parduotuvių įvertinimo iš tokių pat pirkėjų?



 

 

Rudenėjant mintis vertinti Lietuvoje veikiančias elektronines parduotuves kilo dviems draugų poroms, šiuo tikslu sukūrusioms projektą Ekomanda.lt.

Projektas gimė iš pačių jo kūrėjų poreikio pirkti prekes bei užsisakyti maistą internetu – viena iš porų turi mažylį. Ekomanda.lt nariai nori kol kas likti incognito – tai atskleidė projekto veidą internete kūręs dizaineris Aleksandras Chudinskij.

Atrodytų keista, kad projektas tokiu skambiu pavadinimu ir dar skambesniu tikslu neturėtų komercinio potėpio – jo kūrėjai tvirtina, kad vertina elektronines parduotuves, picerijas bei kitas elektroninio užsakymo elementų turinčias įmones remdamiesi vien savo patyrimu užsisakant maistą ar prekes savo asmeniniams poreikiams ar iš smalsumo.

Šiuo metu, kai elektronines parduotuves galima išsinuomoti vos už keliasdešimt litų per mėnesį, toks projektas iškart patraukė dėmesį.

Idėja vertinti ir dalintis patirtimi perkant ar užsisakant internetu kilo prieš gerus 2 mėnesius. Dvi jaunos poros, iš kurių viena augina vaiką, nutarė ne tik patys patirti ką reiškia pirkti internetu, bet ir prisidėti prie elektroninio verslo vystymo.

Pasak projekto kūrėjų, jie nepalaiko nei vienos parduotuves ir nei vienas iš narių nėra susijęs su kokia nors elektronine parduotuve. Tai tiesiog laiką taupantys žmonės, kurie išnaudoja interneto teikiamas galimybes. Ekomanda.lt nesiekia asmeninės naudos ir nesistengia paveikti interneto parduotuvių, kuriose įsigyja prekes – jie seka el. parduotuvių aptarnavimą tikėdami, kad gali įtakoti greitesnę el. parduotuvių evoliuciją, ypač aptarnavimo klausimu.

Projekto kūrėjai pasigenda galimybės pirkti maistą, kitas prekes, nes gyvena uz miesto. Anot jų, norėtųsi užsisakyti bet kokią prekę internetu, tačiau kol kas nors viešai nepradės savo pavyzdžiu pratinti pirkti internetu, tol el. prekybos tradicijos Lietuvoje nebus gilios. Prekių pasiūla internete nėra pakankamai plati, siuntimo kainos yra per didelės, todel Ekomanda.lt tiki, kad, pirkdami ir vertindami gali prisidėti prie el. prekybos tobulėjimo. Šios idėjos autorių tikslas yra ne tik objektyviai vertinti elektronines parduotuves, tačiau ir prisidėti prie racionalesnės jų kainodaros kūrimo.

Kokias elektronines parduotuves vertinti šie jauni žmonės renkasi patys, kiekvieną savaitę spresdami ko jiems reiki. Pasak iniciatorių, jokia parduotuvė negali užsisakyti tokio patikrinimo, nes tai būtų nesąžininga kitų el. parduotuvių atžvilgiu ir pažeistų pagrindinius projekto principus. Būna ir užklausimų iš paprastų interneto vartotojų – tokiu atveju nurodyta el. parduotuvė gali būti įrašyta į būsimų vertinimų sąrašą, tačiau kada ji bus vertinama pasakyti turbūt negalėtų nei vienas projekto narys, nes sprendimus jie priima kolektyviai.

 

Daugelis žinome bent po kelias interneto parduotuves, ne vienas esame pirkę. Tačiau jei susidurtumėte su nežinomu pardavėju – argi nenorėtumėte prieš patikėdami jiems savo nervus ir pinigus sužinoti ką mano jau pirkę tokie pat paprasti interneto vartotojai?

 

Telšių.info

 

 
Reklama
Reklama