:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

„Kretingos maistas“ Telšių mokyklų valgykloms gerinti skyrė beveik 1 mln. litų

maistasNuo lapkričio 5 d. daugiau nei trečdalio Telšių rajono mokyklų maitinimu rūpinsis VšĮ „Kretingos maistas“. Įmonei valgyklų patalpos buvo perduotos spalio 31 dieną, todėl „Kretingos maistui“ buvo suteiktos tik 2 darbo dienos pasirengti maitinimo paslaugos teikimui 7-iose rajono mokyklose. Į mokyklų valgyklų parengimą maisto ruošimui – gaminimo įrangą, įrankius, santechniką ir kitus atnaujinimus įmonė investavo 900 tūkst. litų.

„Mums svarbiausia, kad Telšių moksleiviai gautų ne tik kokybišką ir sveiką maistą, bet ir būtų tinkamai aptarnauti. Aplinkybės susiklostė taip, jog mokyklų valgyklų perėmimui turime tik keletą dienų, per kurias kiekviena valgykla galėtų pradėti dirbti. Todėl dedame visas pastangas, kad valgyklose būtų įdiegta šiuolaikiška įranga ir mūsų darbas mokyklose prasidėtų sklandžiai“, – teigia Irmantas Norkus, įmonės „Kretingos maistas“ generalinis direktorius.

6-iose įmonės „Kretingos maistas“ aptarnaujamose mokyklose maistas bus gaminamas jų pačių valgyklose. Vieną mokyklą maistas pasieks specialiuose sandariuose induose, nes ten patalpos nėra pritaikytos maisto ruošimui.



Šiuo metu Telšių rajone „Kretingos maistas“ suformavo 50 žmonių komandą. Pusė iš jų dirba darželiuose, likusi dalis – mokyklose. Taip pat išlaikytas ir ligšiolinių ugdymo įstaigų darbuotojų branduolys – visoms joms pasiūlyta likti ankstesnėse pareigose.

Nauji 15 dienų valgiaraščiai visose įmonės aptarnaujamose valgyklose yra parengti griežtai laikantis Visuomenės sveikatos centro reikalavimų ir yra suderinti su minėta institucija bei ugdymo įstaigų vadovais. Vaikams bus siūlomi kompleksiniai pietūs, į kuriuos bus įtraukta sriuba, karštas patiekalas, salotos ir garnyras, sultys bei vaisiai. Taip pat įvairus, subalansuotos mitybos reikalavimus atitinkantis patiekalų valgiaraštis. Maistas ruošiamas tik iš aukščiausios kokybės žaliavų, daug dėmesio yra skiriama sveikam paruošimo būdui, tad vaikams kasdien bus siūloma ir tausojančių patiekalų. Be to, visose aptarnaujamose mokyklose bus vykdomos ES fondų lėšomis remiamos vaisių ir pieno vartojimo skatinimo programos. Jų metu minėti produktai pradinių klasių moksleiviams dalinami nemokamai.

Siekdami prisidėti prie teisingų vaikų mitybos įpročių formavimo, artimiausiu metu „Kretingos maistas“ kreipsis į Telšių Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, su prašymu surengti specialius seminarus tėveliams apie sveiką mitybą. „Siekiame, kad moksleiviai bei jų tėveliai apie kuo daugiau žinotų apie sveiką mitybą ir prisidėti prie jos bei skatinti tai daryti savo vaikus. Seminarų metu taip pat norime atsakyti į visus rūpimus klausimus, išklausysime pastabų ir pageidavimų“, – teigia I. Norkus.

Įmonėje „Kretingos maisto“ taip pat jau dabar yra įdiegta nemokama kokybės linija. Paskambinę numeriu 8 800 51010 mokyklas ir darželius lankantys vaikai ir jaunuoliai bei jų tėveliai galės iš karto pareikšti savo pageidavimus ar pastabas.

Per pastaruosius kelerius metus įmonė „Kretingos maistas“ į biudžetines įstaigas – darželius, mokyklas, ligonines – investavo apie 9 mln. litų. Praėjusiais metais VšĮ „Kretingos maistas“ tarp visų Lietuvos viešojo maitinimo teikėjų pagal valstybei sumokėtus mokesčius buvo šešta, į šalies biudžetą sumokėjo beveik 3 mln. litų.

„Kretingos maistui“ suteiktas „Stipriausi Lietuvoje“ sertifikatas, kuris pažymi, jos įmonė aukštą mokumo reitingą. Taip pat įmonėje įdiegtos aukščiausius ES reikalavimus atitinkančios sistemos, tokios kaip ISO 9001 kokybės vadybos sistema, ISO 22000 maisto saugos vadybos sistema, ISO 14001 aplinkos vadybos bei BS OHSAS 18001 darbuotojų saugos ir sveikatos vadybos sistemos.

Viena didžiausia šalyje ugdymo ir švietimo įstaigas aptarnaujanti įmonė VšĮ „Kretingos maistas“ organizuotai teikia maitinimo paslaugas nuo 2001 m. Įmonė aptarnauja daugiau nei 300 įvairių objektų Lietuvoje ir Latvijoje: mokyklas, darželius, globos namus, ligonines, reabilitacijos centrus, verslo bendroves ir kt.Bendrovėje dirba daugiau nei 700 žmonių. „Verslo žinių“ organizuojamose Verslo apdovanojimuose „Gazelė“ 2011 m. VšĮ „Kretingos maistas“ užėmė trečiąją vietą Klaipėdos apskrityje, praneša Irmantas Norkus Generalinis direktorius VšĮ „Kretingos maistas".

Telšių.info

 
Reklama
Reklama