:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Briuselyje Telšių miestas paskelbtas Lietuvos turizmo traukos vietove 2013

kleivaLapkričio 11—13 d. Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva ir Telšių miesto seniūnas Kazys Lečkauskas lankėsi Briuselyje, kur vyko Europos Komisijos projekto EDEN (angl. European Destinations of Excellence) nugalėtojų apdovanojimo ceremonija ir EDEN tinklo narių susitikimas.

Kasmet Europos Komisija skelbia nacionalinius konkursus, kurių metu kiekvienoje Europos Sąjungos šalyje išrenkama po vieną „patraukliausią turizmo vietovę“. 2013 m. buvo vertinamos vietovės, kurių lankomi objektai ir teikiamos paslaugos yra pritaikytos ir siūlomos visiems turistams, nepriklausomai nuo jų fizinių apribojimų, negalios ar amžiaus, t. y. asmenims su negalia, šeimoms su mažais vaikais, senyvo amžiaus žmonėms ir pan. Telšių rajono savivaldybė pateikė projektą „Septynių kalvų miesto paslaptys“ ir laimėjo konkursą.

Pramonės paslaugų direktorius Pedro Ort?n-Silvan įteikė Europos Komisijos apdovanojimą Telšių rajono savivaldybės merui Vytautui Kleivai. Telšių miestas paskelbtas Lietuvos turizmo traukos vietove 2013 ir Europos Komisijos projekto EDEN nugalėtoju. Apdovanojimų metu buvo pristatytas reprezentacinis filmas apie Telšius. „Mūsų miestas bus pristatomas visoms šalims Europos turizmo forumo metu, Europos Komisijos interneto puslapiuose, įvairiuose leidiniuose bei šalies ir užsienio parodose. Į Telšius atvyks dar daugiau turistų iš užsienio, didės turizmo sektoriaus apyvarta“, — džiaugėsi apdovanojimu meras V. Kleiva.



Susitikimo su EDEN tinklo nariais metu meras pasirašė Briuselio deklaraciją ir įsipareigojo bendradarbiauti, užtikrinti nuolatinį keitimąsi informacija bei žiniomis apie turizmo plėtrą. Taip pat dalyvavo 2013 metų EDEN nugalėtojų parodoje, kurioje buvo pristatomas Telšių miestas.

Jurgita Armalienė
Mero patarėja ryšiams su visuomene

 
Reklama
Reklama