:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Pareigūnai stiprina nepilnamečių teisės pažeidimų prevenciją

6Praėjusią savaitę policijos komisariate lankėsi Telšių „Džiugo“ gimnazijos vyresniųjų klasių moksleiviai bei jų pedagogai. Siekiant sustiprinti nepilnamečių daromų teisės pažeidimų prevenciją, svečius pakvietė Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio nepilnamečių reikalų pareigūnų veiklos grupės specialistė Aušra Eitutavičienė. Susitikimo metu nepilnamečiams buvo priminta apie jų teises ir pareigas, taikomą atsakomybę padarius administracinius teisės pažeidimus, susijusius su nepilnamečių girtavimu, jų įtraukimu girtauti, alkoholinių gėrimų ir tabako gaminių pardavimu nepilnamečiams, šiukšlinimu ir pan. A. Eitutavičienė gimnazistams ypač akcentavo pažeidimus, numatytus Administracinių teisės pažeidimų kodekso 178 str. ,,Alkoholinių gėrimų gėrimas viešose vietose arba girto pasirodymas viešose vietose“ ir 178¹ str. ,,Asmenų iki aštuoniolikos metų alkoholinių gėrimų vartojimas ar jų turėjimas“. Po pareigūnės paruošto pristatymo, svečiams iš „Džiugo“ gimnazijos buvo pateikta vaizdinė medžiaga apie policiją „Dabar ir prieš 100 metų“, kurią paruošė Telšių aps. VPK Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio nepilnamečių reikalų pareigūnų veiklos grupės specialistė Vilma Kuzminskienė.

Gimnazistai bei jų mokytojai turėjo galimybę ne tik išgirsti naudingos informacijos, bet ir pasižvalgyti po policijos komisariatą. Moksleiviai aplankė Operatyvaus valdymo skyrių, kur išvydo vaizdo stebėjimo kamerų fiksuojamą gyvenimą Telšių miesto gatvėse, apžiūrėjo laikino sulaikymo kameras, sporto salę. Jie, kartu su A. Eitutavičiene aplankė ir ekspertus, kurie suteikė specifinių žinių apie jų darbą bei parodė, kaip nuimami pirštų antspaudai. Ekskursijos pabaigoje gimnazistai nepraleido progos pasižvalgyti ir po policijos komisariate eksponuojamą Vilniaus dailės akademijos Telšių filialo studentų parodą ,,Bylos“.

Policijos pareigūnai tikisi, jog vizitas Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate ,,Džiugo“ gimnazijos moksleiviams buvo įdomus ir naudingas.



Telšių aps. VPK informacija

 
Reklama
Reklama