:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Telšiuose – jau penkiasdešimt „Saugios kaimynystės“ grupių

2014-01-21Nuo 2010-ųjų Telšių mieste ir rajone vykdomas prevencinis projektas, kurio metu įvairių bendrijų nariai kuria „Saugios kaimynystės“ grupes. „Saugi kaimynystė“ – viena populiariausių ir sėkmingiausių nusikalstamumo prevencijos priemonių. Ji pagrįsta paprastomis idėjomis ir vertybėmis, kurios priimtinos daugeliui žmonių. Susiburiant su kaimynais siekiama mažinti vietinį nusikalstamumą ir viešosios tvarkos pažeidimų skaičių, savo aplinką padaryti saugesne ir geresne vieta gyventi, dirbti, pramogauti, ilsėtis, žaisti bei puoselėti darnius kaimyniškus santykius.

Pirmieji šiais metais, nusprendę drauge rūpintis savo ir kaimynų saugumu, sausio 21-ąją „Saugios kaimynystės“ grupę subūrė ir į didelį jau esančių grupių skaičių įsiliejo Dariaus ir Girėno g. 13-ojo namo gyventojai. Namo pirmininkei Irenai Macienei informacinę lentą, bylojančią apie įsikūrusią grupę, perdavė Telšių aps. VPK Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė Jovita Kupstienė ir šią teritoriją aptarnaujanti Telšių aps. VPK Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio apylinkės inspektorių veiklos grupės tyrėja Kristina Arlauskienė. Prie namo sienos pritvirtinus informacinį užrašą, visi žinos, kad šiame name gyvena darni, draugiška ir savo saugumu besirūpinanti bendruomenė.

Šiuo metu Telšių rajone veikia 50 „Saugios kaimynystės“ grupių – 35 Telšių mieste ir 15 rajone. Gyventojai, siekiantys gyventi saugiau ir norintys sukurti grupę, turi kreiptis į Telšių aps. VPK Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnus.



Telšių aps. VPK informacija

 
Reklama
Reklama