:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Reklama
Reklama

Telšių mieste – 9 nauji autobusai

DSC 0035Jau spalio mėnesį Telšių miesto gatvėse pasirodys net 9 naujutėlaičiai autobusai, pakeisdami savo laiką jau atidirbusius veteranus. Autobusai bus draugiški aplinkai. Skaičiavimų duomenimis, per metus naujieji autobusai išmes net 80 tonų mažiau anglies dvideginio nei dabartiniai mūsų autobusai.

„Džiaugiuosi naujomis transporto priemonėmis, kurios pritaikytos ne tik moterims su vežimėliais, bet ir neįgaliesiems. Šie autobusai pagelbės mūsų miesto bei rajono gyventojams patogiai ir saugiai keliauti jiems reikiamomis kryptimis. Negana to, autobusai draugiški aplinkai“,— kalbėjo Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva.

Autobusai visiškai nauji, pagaminti dar šiais, 2014-aisiais, metais. Septyni iš jų varomi gamtinėmis dujomis, o du – hibridiniai, varomi elektra ir dujomis. Visi autobusai — žemagrindžiai, pritaikyti žmonėms su negalia. Autobusuose dėl keleivių saugumo yra įmontuotos vaizdo stebėjimo kameros, keleivių skaičiavimo įranga, kondicionieriai, fiksuojamas laikas bei stotelės. Transporto priemonės — trejų durų, standartinio dvylikos metrų ilgio. Negana to, transporto priemonės bus žemaitiškos — tamsiai raudonos spalvos. Autobusai važinės mieste bei rajone: į Varnius, Žarėnus, Nevarėnus, Lieplaukę, Tryškius, Viešvėnus, Gadūnavą, Luokę, Viekšnalius ir kitų.



Šį projektą visiškai finansavo Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondas. Autobusų vertė siekia 8,1 milijono litų. Telšiams tai nieko nekainuos. Ateityje planuojama įrengti dviračių laikiklius, kad ir dviratininkams būtų patogu keliauti viešuoju transportu.

Telšių rajono savivaldybės informacija

 
Reklama
Reklama