:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Apklausa
Ar važiuojate į Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą
 
Reklama
Reklama

Rajono medžiotojams panaikintos galimybės prisidengti mokslo tikslais

medziokleAplinkos ministras Valentinas Mazuronis sugriežtino mokslo ir mokymo medžioklės plotų naudojimo tvarką. Taip siekiama užtikrinti, kad šie plotai būtų naudojami tik pagal savo tiesioginę paskirtį. Seimui taip pat bus teikiamos Medžioklės įstatymo pataisos, kuriose bus numatyta, kad mokslo ir mokymo medžioklės plotų naudojimas turi būti apmokestintas.

„Simbolinis mokestis privers pagalvoti, ar mokslo įstaigai reikalingi mokslo ir mokymo medžioklės plotai ir kiek jų iš tikrųjų reikia, - mano aplinkos ministras V. Mazuronis. - Galbūt tai paskatins įstaigas kooperuotis ir naudotis jais bendrai." Numatoma, kad šis mokestis sieks iki 50 proc. taikomo mokesčio už medžiojamųjų gyvūnų išteklių naudojimą.

Naujojoje mokslo ir mokymo medžioklės plotų naudojimo tvarkoje numatyta, kad organizuojamose medžioklėse gali dalyvauti tik mokslo ir mokymo medžioklės plotus naudojančios įstaigos darbuotojai, doktorantai, magistrantai ir studentai, taip pat užsienio šalių studentai, studijuojantys pagal mainų programas. „Iki šiol prisidengdami mokslo tikslais šiuose plotuose nemokamai galėjo medžioti su mokslu niekaip nesusiję žmonės, - teigia V. Mazuronis. - Negalime to toleruoti."



Pagal naująją tvarką, kasmet kiekvienam mokslui ir mokymui skirtam medžioklės plotui reikės parengti ir metinę mokslinio tyrimo ir mokymo šiuose plotuose programą. „Pasikeitimai mokslo tikslams nepakenks ir padarys šių plotų naudojimą skaidresnį," - kalbėjo V. Mazuronis.

Medžioklės plotų naudotojai taip pat kasmet Aplinkos ministerijai turės pateikti ataskaitą apie numatytos programos įgyvendinimą, taikytas gyvūnijos apsaugos ir naudojimo bei gausos reguliavimo priemones, paskelbtas mokslo publikacijas apie atliktus tyrimus. Apsvarstyta ataskaita turės būti skelbiama mokslo ir mokymo medžioklės plotų naudotojo interneto svetainėje.

Užtikrinant, kad medžiojamųjų gyvūnų gausumo reguliavimo darbai būtų atliekami griežtai laikantis šios tvarkos reikalavimų ir siekiant tik mokslo bei mokymo interesų, asmenų, galinčių atlikti šiuos veiksmus, sąrašą, reikės derinti su RAAD ir patalpinti įstaigos interneto svetainėje.

Tykojant šernų, jų viliojimui skirtose vietose pašarų kiekis negali būti didesnis kaip 20 kg, o papildomą medžiojamųjų gyvūnų šėrimą leidžiama vykdyti tik esant nepalankioms gyvūnams meteorologinėms sąlygoms, bet ne ilgiau kaip nuo gruodžio 1 d. iki balandžio 1 d.

Už nustatytų reikalavimų nesilaikymą mokslo ir mokymo medžioklės plotų naudotojui gali būti panaikintas leidimas naudoti medžiojamųjų gyvūnų išteklius, praneša Aplinkos ministras Visuomenės informavimo skyrius.

 
Reklama
Reklama