:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Gegužės 1 dieną startuoja naujas projektas — „Europos dviračių iššūkis 2014“

DSC00767Telšių rajono savivaldybėje vyko posėdis dėl projekto „Europos dviračių iššūkis 2014“. Jo tikslas — skatinti gyventojus dažniau naudoti dviratį kaip aplinkai draugišką transporto priemonę, skatinti dalyvių fizinį aktyvumą bei mažinti miestų oro taršą. Dalyviai savo pasiektus rezultatus galės užregistruoti trimis būdais: apsilankyti internetinėje svetainėje ir užsiregistruoti rankiniu būdu, registruoti sekimą per GPS arba naudoti būtent šiam projektui sukurtą „Endomondo“ programėlę, kuri automatiškai žymės dalyvių pasiekimus.

Telšių rajono savivaldybės mero potvarkiu sudaryta darbo grupė iniciatyvos „Europos dviračių iššūkis 2014“ klausimams spręsti. Joje — VĮ „Telšių regiono keliai“ saugaus eismo vadovas, Visuomenės sveikatos biuro atstovai, Telšių rajono orientavimosi sporto klubo „TELŠIAI“ pirmininkas, Telšių jaunimo centro, Telšių sporto ir rekreacijos centro vadovai, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai bei administracijos darbuotojai. Pirmojo posėdžio metu nuspręsta dėl būsimų veiksmų, nutarta, kad už dalyvavimą projekte atsakingas Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

Šiuo metu projekte iš Lietuvos miestų yra dalyvavęs tik Kaunas, o šiais metais prisijungs ir Telšiai. Projekte gali dalyvauti asmenys nuo 14 metų. Primename, kad asmenims iki 18 metų privaloma važiuojant dviračiu mūvėti šalmą, o tamsiuoju paros metu dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas arba dviratininkas privalo mūvėti šviesą atspindinčią liemenę.



Telšių rajono savivaldybės informacija

 
Reklama
Reklama