:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Dagalų kainos
Reklama
Reklama

Sugrįžta vadinamieji „rašalo” laikai

sultysSausio 1-ąją šalyje įsigaliojus draudimui prekiauti alumi didesnėje nei 1 litro taroje mažieji suskubo reikalauti patirtų nuostolių atlyginimo – tačiau taip pat mažasis aludaris TŪB "Rinkuškiai" sakosi, jog klausimus reikėjo kelti anksčiau, kai prieš daugiau nei metus buvo priimtos įstatymo pataisos, o ne dabar, kai įmonės jau investavo lėšas pagal naujus reikalavimus.

Nuo metų pradžios įsigaliojo Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos, draudžiančios didesnę nei 1 litro tarą parduodamam alui, sidrui ir alkoholiniams kokteiliams, bei stipresnį nei 7,5% alų.

"Taikydamiesi prie naujųjų įstatymų jau investavome apie 0,5 mln. litų. Reaguodami į įstatymo pataisas, rinkai pristatėme ir 0,33 l stiklinę tarą. Suprantame, jog privalome būti konkurencingi rinkoje, o ne ignoruoti įstatymus. Juk tiems, kurie gamina gerą, kokybišką alų, pakuotės dydis nėra svarbus", – teigia Biržų rajone įsikūrusios bendrovės "Rinkuškiai" bendrasavininkis Sigitas Kalkys.



Anot S. Kalkio, įstatymas iš tiesų nėra tobulas, tačiau visiems reikia nusiraminti ir neperlenkti lazdos. Įstatymo nuostatos buvo žinomos prieš metus ir pasiruošti reikiamoms investicijoms įrangai, kitiems pakeitimams nebuvo sudėtinga. Tačiau šiuo metu svarbiausia neskubėti, kad nebūtų palikta tokių įstatymo spragų, kurios egzistuoja dabar. Jis tiki, jog įstatymas dar bus peržiūrėtas: "Viena didžiausių išliekančių neišspręstų problemų – kito alkoholio neribojimas. Visiškai nekreipta dėmesio į spirituotą vyną ar degtinę, tad tai tampa grįžimu į vadinamuosius "rašalo" laikus – laikus, kai kaimą girdo vynas. Kitas didelis įstatymo netobulumas – tai, jog negalima įsigyti alaus statinaitėse."

Taip pat situaciją šalies aludariams blogina ir be muitų keliaujantis alus iš Baltarusijos, mano "Rinkuškių" atstovas. Galbūt naujieji įstatymo pakeitimai padės Lietuvos aludariams tapti konkurencingesniais – ypač kaimų parduotuvių lentynose, viliasi S. Kalkys.

Telšių.info

 
Reklama
Reklama