:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Dagalų kainos
Reklama
Reklama

Telšių senjorai sunerimo dėl savo nekilnojamojo turto

vyras-su-lazdaLietuvoje padaugėjo vyresnio amžiaus gyventojų, kurie pajuto nerimą dėl savo turimo nekilnojamojo turto: palyginti su 2012 m., tokių žmonių padaugėjo 11 proc.

"PZU Lietuva" vadovas Marius Jundulas mano, jog senjorai, gyvenantys iš pensijos, labiausiai nerimauja dėl galimybių išlaikyti būstą.

"Šoktelėjusios komunalinių paslaugų kainos ir brangstantis pragyvenimas neabejotinai skatina pagyvenusius žmones sunerimti dėl savo galimybių išlaikyti turimą būstą. Greičiausiai tai yra nerenovuoti senesnės statybos namai, kurių išlaikymas ir toliau bus brangus, o tokių butų parduoti greitai nepavyks. Statistika rodo, kad Lietuvos senjorai turi nemažai santaupų bankuose, tačiau santaupos greičiausiai nebus leidžiamos būstui išlaikyti", - mano M. Jundulas.



"PZU Lietuva" vadovas pasidžiaugė, kad ekonomiškai aktyvi dirbančių žmonių karta (36-45 metų) tapo saugesnė dėl savo turto – saugiai besijaučiančių šio amžiaus žmonių padaugėjo 4 proc. M.Jundulo manymu, tai rodo, jog dirbantys žmonės po truputį stabilizuoja savo finansinę padėtį ir mato platesnį ateities horizontą. Tuo tarpu pagyvenę žmonės neturi galimybių padidinti savo pajamas, o augančios išlaidos pragyvenimui didina nerimą dėl svarbiausio savo turto – namų.

Saugūs dėl turto yra 56 proc. mūsų šalies žmonių.

"PZU Lietuva" užsakymu antrą kartą atliktas visuomenės nuomonės tyrimas, kuriuo siekiama stebėti, kiek žmonės jaučiasi saugūs gyvendami Lietuvoje. Apklausą atliko "Spinter tyrimai".

Telšių.info

 
Reklama
Reklama