:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Dagalų kainos
Reklama
Reklama

Perkelkite dalį savo verslo į internetines erdves

interneto erdvePerkelti dalį savo verslo į internetines erdves ar bandyti pritraukti lankytojų būtent interneto pagalba šiuo metu yra tikrai madinga ir naudinga įvairiais aspektais, tačiau dar vis yra asmenų ir įmonių, kurios tik galvoja apie interneto galimybes ir svarsto, ar verta žengti tokį žingsnį, kuris vieniems labai lengvas, kitiems atrodo be proto sunkus.

Mažiau patyrę ir su internetinėmis svetainėmis nė karto anksčiau nesusidūrę žmonės dažniausiai kreipiasi pagalbos į specialistus, kurie už juos padaro viską nuo A iki Z, tai yra, netik sukuria interneto svetainę, dizainą, pritaiko ją įmonės ar asmens reikmėms, bet ir pasirūpina internetiniu adresu, hostingu (svetainės priegloba). Tačiau kai kurie svetainių kūrėjai mano, kad hostingas ir adresas – pačio užsakovo reikalas. Iš tiesų, tiesos tame tikrai yra, kadangi stabilus ir kokybiškas interneto svetainės veikimas tikrai priklauso nuo hostingo, o koks adresas, dar kartais laikomas pavadinimu, tinkamiausias Jums turėtumėte žinoti būtent Jūs pats.

Kuomet jau Jums pateikiamos Jūsų būsimos interneto svetainės vizijos, turėtų būti pateikiamos ir sąlygos, kurias turės atitikti hostingas, kad galėtumėte juo pasirūpinti ir įsigyti. Tačiau vien tik programuotojo pateiktų sąlygų greičiausiai neužteks ir teks patiems pasukti galvą, kuris hostingas iš tiesų tinkamiausias, mat čia svarbų vaidmenį atlieka ne tik parametrai, bet ir hostingo stabilumas, techninės pagalbos kokybė ir kiti, nevisai technologiniai dalykai.



Žinoma, nuspėti, kuris hostingas yra tikrai patikimas – nėra lengva, o neturintiems ankstesnės patirties teks skirti pakankamai daug laiko, priešingu atveju gali susidaryti netinkama, apgaulinga nuomonė. Svarbiausia atkreipti dėmesį į nenutrūkstamo veikimo statistikas ir ataskaitas, taip pat, verta pasidomėti, koks siūlomas kompensacijos už neveiksnumą modelis. Savaime suprantama, kelių minučių serverio (hostingo) neveiksnumas retsykiais – nieko blogo, netgi normalu, kadangi tokia yra ir atnaujinimo darbų kaina.

Kokybiškas hostingas niekuomet nekels rūpesčių, todėl taupyti laiko renkantis jį tikrai nederėtų. Taip pat neverta ir sutaupyti vieno kito lito, kadangi įvertinus perkėlimo ir kitus kaštus, sutaupyta suma gali būti kelis kartus mažesnė nei sieks išlaidos. Ne veltui sakoma, kad skūpus moka du kartus.

Renkantis hostingą didelį vaidmenį turėtų atlikti ir pagalbos tarnyba (aptarnaujantis personalas padedantis atsiradus problemoms), kadangi esant nesklandumams, serverio bėdoms ar nesusipratimams Jums gali būti reikalinga itin skubi ir efektyvi pagalba, o ne kelias paras trunkantys pažadai, kad viskas greitu metu bus sutvarkyta. Dažniausiai kokybišką aptarnavimą turi didesnės hostingo paslaugas teikiančios įmonės, kurios gali sau leisti samdyti kvalifikuotą, apmokytą personalą, tačiau išbandyti personalo kompetenciją verta ir mažesnėse įmonėse, kurios bando įsitvirtinti į rinką būtent siūlydamos aukštos kokybės paslaugas. Be to, būtina skaityti sutarties sąlygas, jose turi būti nurodytas pagalbos komandos reagavimo laikas ir kiti su tuo susiję terminai, kurie, esant problemoms, tampa itin svarbūs.

Geras hostingas – labai svarbus dalykas Jūsų interneto svetainei, todėl sugaištas laikas jo beieškant tikrai neprapuls, o leis sutaupyti nemažą sumą pinigų bei dar brangesnio Jūsų laiko. Be kita ko, ateityje nebereiks sukti galvos dėl naujo hostingo paslaugų teikėjo, vėl iš naujo domėtis esama situacija, kuri per metus ar pusę metų gali pasikeisti kardinaliai. O svarbiausia, kad radus patikimą ir Jūsų poreikius atitinkantį hostingo teikėją Jūs nebeprarasite klientų dėl netinkamu laiku atliekamų serverio atnaujinimo darbų ar staiga sugedusio serverio ar disko bei dėl teikėjo ar Jūsų aplaidumo prarastų duomenų.

 
Reklama
Reklama