:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Dagalų kainos
Reklama
Reklama

Patogios biuro kėdės lemia produktyvesnį darbą

biuro-kedeKultiniame filme „Kovos klubas“ nuskambėjo frazė: „mes perkame daiktus, kurių mums nereikia, už pinigus, kurių neturime, kad padarytume įspūdį žmonėms, kurie mums net nepatinka...“, atrodo baldai yra tik baldai ir realiai jie nieko nekeičia. Visgi psichologai ištyrė, kad baldai daro didelę įtaką mūsų psichologinei ir emocinei būsenai. Biuro baldai – spintos, stalai ir biuro kėdės leidžia sukurti ne tik norimą interjerą, bet ir kuria įmonės įvaizdį ir daro įtaką darbuotojų darbo efektyvumui.


Biuro kėdės kone svarbiausias baldas visoje patalpoje ir, jei dar galima prisitaikyti prie mažo stalo, tai prie nepatogios kėdės taikytis nereikėtų, nes toks savęs kankinimas gali atsiliepti ne tik darbo kokybei, bet ir darbuotojo sveikatai, todėl biuro kėdes reiktų rinkti labai atsakingai.


Dėmesį svarbu sukoncentruoti ne į vyraujančias mados tendencijas, o į patogumą ir praktiškumą. Biuro kėdės turi būti pakankamai minkštos ir leisti darbuotojui laisvai judėti. Tai reiškia, kad jos turėtų suktis aplink savo ašį, kad darbuotojas galėtų laisvai pasisukti į kitas kolegas ar į už nugaros stovinčia spintą. Daugelis biuro kėdžių šiuo metu yra su ratukais, tačiau specialistai teigia, kad geriausia rinktis tvirtą pagrindą turinčias kėdes, kurios niekur nevažinėja. Mat, tvirtas pagrindas leidžia darbuotojui stabiliau jaustis darbo vietoje. Kita vertus, tai jau psichologinis dalykas, dėl kurio galima ginčytis. Visgi, praktika rodo, kad biuro kėdės su ratukais yra patogesnės ir populiaresnės.




Taipogi, kėdės privalo turėti funkciją, reguliuojančią jos aukštį ir atlošo padėtį, kad kiekvienas darbuotojas pagal savo ūgį galėtų nusistatyti jam patogiausią sėdėjimo pozą. Atkaltės rankoms – didelis privalumas, jos suteikia daugiau komforto.


Taigi, biuro kėdės ne tas daiktas, kuriam turėtumėte gailėti pinigų, nes išsidėti ilgas darbo valandas nepatogioje kėdėje yra lygiai tas pats, kaip kiaurą dieną praklūpėti ant žirnių. O tokios darbo sąlygos vargu ar pradžiugins gerais rezultatais. Aklai tikėti motyvacijos galia nederėtų, darbuotojas biure privalo jaustis patogiai, o darbo aplinka turi jį įkvėpti naujų rezultatų siekimui.

Rinkdamiesi biuro kėdes atkreipkite dėmesį ne tik į kainą, bet ir į kokybinius dalykus – dangą, aukštį, atlošo mechanizmo sudėtingumą, spalvą ir gamintoją.

 
Reklama
Reklama