:: Reklama portale
:: Redakcija

Klaipėdos įmonės
Orai Klaipedoje
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė
Dienos horoskopas | Sapno paaiškinimas

Apklausa
Ar važiuojate į Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą
 
Reklama
Reklama

Žiema prasideda – slidės, rogutės ir kitos Kalitos kalno pramogos

rogutesNe tik vasarą lauke gali būti smagu. Žiemos sporto mėgėjai jau ruošiasi naujam sezonui, atrodo, kad ir orai tam bus palankūs. Norintieji pasitreniruoti preiš vykstant kalnus ar tiesiog pajusti ką reškia užlipti ant slidžių ar snieglentės beprasidedant žiemai treniruojasi „Sniego arenoje“ Druskininkuose, iškritus pirmajam sniegui šturmuoja Vilniaus Liepkalnį arba jau senokai yra atradę ir šalia Anykščių esantį Kalitos kalną.

Prieš keletą metų, norint užtikrinti Anykščių miesto bei viso regiono plėtrą, pradėtas įgyvendinti projektas „Aktyvaus turizmo, poilsio ir pramogų parko Anykščiuose ant Kalitos kalno kūrimas“. Projekto tikslas - tęsti Kalitos kalno komplekso paslaugų viešojo turizmo, aktyvaus poilsio ir sveikatingumo infrastruktūros plėtrą, sudarant palankias sąlygas poilsiui, sveikatingumui ir laisvalaikiui.

Europos Sąjungos investicijos - beveik 3 mln. Lt. padėjo sukurti patrauklų pramogų ir aktyvaus poilsio centrą gamtoje. Buvo įrengti inžineriniai tinklai lankytojų centro pastate, sumontuota kalno apšvietimo sistema pertvarkant elektros inžinerinius tinklus. Taip pat pastatyti 2 nauji keltuvai slidininkams bei nupirkti 2 sniego gaminimo įrenginiai, vadinamosios patrankos.



Žiemą ant „Kalitos“ įrengiamos keturios 200 - 400 metrų ilgio slidinėjimo trasos. Taip pat ir sniego parkas su atskiru keltuvu, kuriame savo jėgas gali išbandyti ekstremalūs snieglentininkai ar slidininkai. Patogus slidinėjimo technikos išdėstymas leidžia atsipalaiduoti ir mėgautis šia bene populiariausia žiemos pramoga. Į Kalitos kalną užkelia 5 keltuvai (atskiru keltuvu keliami tik vaikai ir pradedantieji), o neturintieji slidinėjimui reikalingos įrangos visada gali ją išsinuomoti vietoje. Kad laikas parke būtų praleistas turiningai ir saugiai, nepatyrusiems slidininkams perprasti slidinėjimo pagrindus padeda parke dirbantys profesionalūs instruktoriai.

Daugiau pramogų: Laisvalaikio.info

 
Reklama
Reklama